Mitä rakennusmateriaaleja Suomessa käytetään 2020-luvulla?

Viime vuosina on puhuttu paljon tulevaisuuden rakentamisesta. Mitä sanonta sen varsinaisessa merkityksessä eli rakennusteollisuudessa oikein tarkoittaa? Keskitytään tällä kertaa puuhun, joka on ollut Suomessa aina se suosituin ja käytetyin rakennusmateriaali. Tiesitkö, että kotimaan rakennuskanta koostuu noin 45 % puusta. Puu kestää ja sitä on aina ollut hyvin saatavilla. Puu on laadukasta ja sitä on helppo työstää valmiiksi tuotteeksi. Puun arvo erilaisina käyttöesineinä ja esimerkiksi leluina on aina ollut korkea. Puuesineet ovat hyödyllisiä, edullisia ja niitä arvostetaan, juuri siksi niitä on mukavaa antaa vaikka lahjaksi.

Tutustu partyking.fi sivustolla upeisiin puuesineisiin

Netistä, kuten partyking.fi -sivustolta löytyy kauniita ja hyödyllisiä puuesineitä itselle, perheelle tai ystävälle. Suomalaisten suosima edullinen ja monenlaisia tuotteita tarjoava partyking.fi verkkokauppa tarjoaa kaikenlaisia ihania tuotteita puun ystävälle. Tunnetussa nettimyymälässä vieraillessasi voit tutustua koivusta valmistettuihin puukkoihin, puukirjaimiin, puuhelmiin, puulusikoihin sekä suosittuihin puunappeihin, kaikkeen hienoon, jota maailman parhaimmista rakennusmateriaalista puusta voi saada aikaan. Ei siis muuta kuin tutustumaan ajan kanssa sivustoon vaikka jo tänään!

Mitkä ovat yleisimmät rakennusmateriaalit Suomessa?

Suomen pinta-alasta puuta, eli metsää on noin 75%:a. Käytetyimpiä puita ovat koivu, kuusi ja mänty. Puun tyviosia käytetään yleisesti puu- ja sahateollisuuden tarpeisiin ja latvaosaa sekä harvennuspuita kartonki- ja selluteollisuuden raaka-aineiksi. Koivuvaneria käytetään yleisesti sisäverhouksissa, erikoislattioissa, betonimuottien valmistuksessa sekä kuljetusväline että huonekaluteollisuudessa.

Puun lisäksi tunnettuja suomalaisia rakennusmateriaaleja ovat muun muassa teräs, betoni, kivi, bitumi, tiili ja materiaalivilla. Suomalainen rakennusteollisuus käyttää rakentamissaan halleissa ja kiinteistöissä myös jonkin verran EPS- ja polyuretaanieristeitä sekä puukuitua. Puukuitu on luonnonmukaista hierrettyä kasvualustamateriaalia tai ylijäämäpuuta. Puun ohella eristeenä käytettävä puukuitu sopii moniin teollisuuden tarpeisiin. Rakentamisen ohella puukuidusta valmistetaan vaikkapa t-paitoja, lautasia ja käteviä pakkauksia.

Ajoittaisesta “rakennuslamasta huolimatta” rakentamisen tulevaisuus näyttää valoisalta. Suomessa rakentaminen on huippuluokkaa, kuten myös siihen käytettävät materiaalit. Suomen rakennusalaa tulevat jatkossakin muokkaamaan tunnetut trendit, kuten kaupungistuminen, allianssitoimintamallit ja digitaalisuus.