Pyöreät matot sisustuselementteinä uudessa asunnossa

Uuden talon laittaminen ei lopu siihen, kun viimeiset rakennusvaiheet ovat ohitse. Oikeastaan sisustaminen alkaa vasta sitten. Nykyään ihmisiä kiinnostaa kodin sisustaminen entistä enemmän. Oli kyseessä sitten uusi tai vanha, kivestä tai puusta valmistettu koti Sisustuksessa kannattaa ilmentää aina jotain sinulle persoonallista. Sisustusneuvoja kannattaa kuitenkin ammentaa myös muualta kuin pelkästään omasta mielestä. Sisustussuunnittelun ammattilaiset ammentavatkin ideoita ympäröivästä yhteiskunnasta ja ajan ilmiöistä.

Oman kodin laittaminen ja sisustaminen on mukavaa puuhaa, joka ei vaadi mitään erityistä koulututusta. Pystyt tekemään persoonallisen kodin, vaikka et olekaan sisustuksen ammattilainen. Sisustamisessa materiaalit, värit ja muodot ovat tärkeässä asemassa. Tässä kirjoituksessa annamme sinulle neuvoja pyöreiden mattojen hyödyntämisessä sisutuksessa.

Sisustuksellisesti matot ovat tärkeä elementti. Pyöreiden mattojen avulla voit luoda helposti harmonisen ja vastaanottovan tunnelman. Asiantuntijat ovat sitä mieltä, että pyöreys muotona tekee huoneesta helposti lähestyttävän, sekä tuo pehmeän tunnelman siihen. Olohuoneeseen pyöreä matto sopii useimmiten loistavasti. Mattoja on saatavilla erilaisilla tekstuureilla, ilmeillä ja väreillä. Löydät niitä pastellinsävyistä aina vauhdikkaampiin ja rohkeimpiin kuvioihin ja tekstuureihin. Toisinaan rohkeampi matto voi tuoda kivaa piristystä pelkistettyyn sisustukseen.

Mattojen avulla voit luoda aivan uutta sisustusta tai korostaa olemassa olevaa tyyliä. Pyöreä muoto matoissa sopii monenlaiseen ympäristöön. Mikäli tavoittelet harmoniaa, niin pastellinvärinen matto huoneen keskellä on varma valinta. Valikoimassa on mattoja kaikissa väreissä ja erilaisilla kuvioilla, joten voit rohkeasti kokeilla eri vaihtoehtoja.

Muutamia neuvoja pyöreillä matoilla sisustamiseen

Pyöreillä matoilla saat pehmeyttä huoneiden suoriin seiniin ja teräviin kulmiin. Nykyajan rakennustyyli on suora ja terävä toisin kuin aikaisempi, joka oli kaareva ja pyöreitä linjoja suosiva. Moderni rakennustyyli tuo toisinaan koteihin toimistomaisen ja kovan vaikutelman, sisustuselementeillä pystytään kuitenkin suuresti vaikuttamaan tunnelmaan.

Sisustusalan ammattilaiset tietävät, että pyöreä muoto sisustusratkaisuissa lisää harmonian ja rauhan tunnetta. Sama pätee myös soikeisiin muotoihin. Käytämme tietoisesti termiä “tunne” puhuessamme sisustuksellisesta ratkaisuista, koska sisustuksella on suora vaikutus mieleesi. Harmoninen sisustyyli luo myös rauhaa mieleesi ja päinvastoin. Tästä päästäänkin pyöreisiin mattoihin, jotka sisustussuunnittelijoiden mukaan lisäävät sekä lämpöä että keveyttä sisustuksessa. Monelle meistä harmonian lisäksi myös keveys on tärkeä elementti, koska työpaikoillamme toimistoissa elämme geometristen ja kovienkin sisustuslinjauksien keskellä, niin kotiin haluamme jotain erilaista.

Toisinaan pyöreä matto kannattaa valita jo ihan senkin takia, että se yleensä sopii huoneeseen kuin huoneeseen. Eli jos olet epävarma maton muodosta, niin valitse pyöreä. Näin ei ainakaan voi kovin pahasti mennä pieleen, koska ne sopivat hyvin kaikenlaisiin sisustuksellisiin ratkaisuihin muotonsa puolesta. Sen sijaan värin valinnan kanssa kannattaa olla tarkka. Mikäli haluat kovin värikkään pyöreän maton, niin mieti tarkasti, että se varmasti sopii yhteen muun sisustuksen kanssa. Mitä enemmän harrastat sisustamista, niin sitä enemmän opit. Silmäsi harjaantuu huomaamaan, että mikä sopii yhteen minkäkin kanssa.

Pyöreiden mattojen etu on myös se, että ne vievät vähemmän tilaa kuin kulmikkaat matot. Parhaiten pyöreä matto sopii muiden pyöreiden muotojen kanssa yhteen, kuten pyöreä linjaisten huonekalujen koriste-esineiden kanssa. Pyöreä matto näyttää parhaimmalta usein silloin, kun muukin sisustus on pehmeää ja harmonista.