Edulliset rakennusmateriaalit uuden talon rakennukseen

Talonrakennus on vuosi vuodelta kalliimpi operaatio. Tämä johtuu erityisesti kiinteistöjen hintakehityksestä pääkaupunkiseudulla ja muilla kaupunkien kasvuseuduilla, mutta myös rakennusmateriaalien hintakehityksestä. Remontin tai rakennusprojektin alkaessa valtaosa rakentajista ajattelee hankkivansa rakennusmateriaalit suoraan alan liikkeestä. Kun puhutaan sellaisista materiaaleista kuin puu, betoni tai tiili, voi paras tapa olla käyttämättä joutomateriaaleja. Jos kuitenkin tietää, mitä ostaa ja osaa tarkistaa materiaalin kunnon luotettavasti, voi säästää rakennusvaiheessa huomattavasti. Tällöin myös asunnon kunnostamiseen liittyvä pääoma tai pääoma tai laina saadaan pidettyä hyvällä tasolla.

Toisaalta myös pienellä rakennusmateriaaleihin liittyvällä luovuudella saa säästettyä paljon. Kun olet rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, kannattaa samaan aikaan alkaa kiinnittää huomiota sellaisiin ulko- ja sisämateriaaleihin, joita voi saada hyväkuntoisina halvalla.

Uusiokäsitelty pelti

Peltikatto on monille omakotitalorakennuttajille vakioratkaisu, jolla saadaan tietynlainen ilme ja kestävä katto. Jos kattopellin hankkimisessa haluaa säästää, uusiokäsitelty pelti voi olla tähän hyvä ratkaisu. Tämä maailmalla suosittu tuote on Suomessa vielä suhteellisen uusi rakennusmateriaali.

Ylijäämäsementti

Ylijäämäsementistä saa nykyään hyvin erilaisia ulko- ja sisäseinäratkaisuja. Nämä ylijäämäsementistä tehdyt ratkaisut ovat hyviä ja halpoja ja niillä voidaan käsitellä myös laajoja seinäosia suhteellisen nopeasti.

Ylimääräinen puutavara

Ylijäämäpuu eli ylimääräinen puutavara on puutavaraa, jota ei ole saatu käytettyä alkuperäisessä tarkoituksessaan syystä tai toisesta. Ylijäämäpuu on usein kakkoslaatuista, mutta silti toimii hyvin esimerkiksi ulkopinnoissa.

Edulliset rakennusmateriaalit halvemmalla tukusta

Suomessa toimii useita rakennusmateriaaleihin keskittyneitä talotekniikan yrityksiä, joiden kautta on mahdollista hankkia ylijäämämateriaaleja suhteellisen halvalla. Tämä tilaisuus kannattaakin käyttää etenkin silloin, jos oma budjetti ei kestä perinteisten rakennustarvikeliikkeiden materiaalikustannuksia. Näistä tukkuliikkeistä saa rakennustarvikkeiden ylijäämä-, ja poistoeriä edullisesti. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana siitä, koska materiaaleja hankit, sillä monet tukuista toimivat eräperiaatteella. Erät tulee ostaa kokonaan itse, jonka lisäksi myös huutokauppaerät ovat iso osa tukkukauppojen kokonaistarjontaa. Tukkujen kautta voi ostaa pintamateriaalien lisäksi tavaraa myös esimerkiksi keittiö- ja märkätiloihin, pihaan ja maanrakennukseen sekä sisäremonttien tekemiseen. Ylijäämätavaran ja poistoerien avulla uudenkin kohteen rakentamisessa voi säästää materiaalikustannuksissa kymmeniä prosentteja.