Eri rakennusmateriaalit ja vinkkejä niiden käyttöön sisustuksessa

Rakennuksessa ja sisustuksessa voi käyttää hyödykseen monia erilaisia materiaaleja. Jokaisella on oma lempparinsa: toinen tykkää kellfri.fi puusta, toiselle on enemmän mieleen lasi. Mikä tahansa materiaali onkaan suosikkisi, siitä saa varmasti monenlaisia upeita sisustuselementtejä omaan kotiin. Parhaassa tapauksessa samaa materiaalia saa hyödynnettyä sisustuksen eri aspekteissa niin, että kokonaisuus näyttää yhtenäiseltä. Jos et itse keksi, miten lempimateriaaliasi saa hyödynnettyä järkevästi, lukaise tämä artikkeli läpi. Olemme koonneet tänne vinkkejä siihen, miten erilaisia sisustusmateriaaleja voi hyödyntää kodin sisustuksessa ja rakennusratkaisuissa. Tästä artikkelista voit hakea inspiraatioita niin sisustukseen kuin rakennukseenkin, ja kukaties remonttikärpänen puraisee sinua tämän lukemisen myötä. Toivotamme sinulle nautinnollisia lukuhetkiä!

1. Puusta on moneksi – se taipuu niin huonekaluiksi kuin ihaniksi sisustuselementeiksikin
Puu on monelle edelleen se suosikkimateriaali – eikä ihme, onhan se pitänyt pintansa parhaana ja kestävänä materiaalina jo satoja vuosia; se näyttää upealta ja taipuu moneen. Puu voittaa monen mielestä nykyään vastaavat muoviset, heikot esineet. Puuta saa monessa eri värissä ja sitä voi maalata mieleisekseen. Jos pidät puusta, asut varmaankin puutalossa. Myös talon sisällä voi tehdä ratkaisuja puusta: kokeile vaikkapa seinän alareunaan tulevaa puuyksityiskohtaa, joka on samaa sävyä kuin puulattiasi. Puiset huonekalut ovat painavia ja majesteettisia, ja tuovat vanhan rokokoo-kartanon tunnelmaa kotiisi. Voit jatkaa samaa rataa pienissä sisustuselementeissä: esimerkiksi puiset kulhot näyttävät todella kivalta ja kuvien kehykset voivat olla puuta.

2. Lasi on chic – tämän modernimpaa sisustusmateriaalia et löydä
Lasi on moderni elementti, jota näkee hyödynnettävän suurissa määrin lähinnä suurissa, moderneissa bisnesrakennuksissa. Se on kuitenkin materiaali, jota jokaisen kannattaa hyödyntää ainakin jossain määrin. Suuret, koko seinän kokoiset panoraamaikkunat ovat paras ja ekologisin valonlähde. Lasiset ovet luovat taloon avaraa ja valoisaa tunnelmaa. Lasiset huonekalut ovat kauniit ja nykyaikaiset, ja lasiset kulhot sekä sisustuselementit jatkavat samaa rataa luoden kotiin yhtenäisen lookin.

3. Metalli on modernia – tästä tyylikäs materiaali kotiin
Metalli on materiaali, jota käytetään ehkä vähemmän ja lähinnä erinäisissä yksityiskohdissa. Se on kuitenkin yksi vanhimmista sisustuselementeistä, joita on käytetty jo satoja vuosia varsinkin rikkaimmissa piireissä. Kuitenkin metallia voi hyödyntää myös kokonaisissa huonekaluissa – ja saada aikaan supermodernin, tai vaihtoehtoisesti lähes kuninkaallisen ulkoilmeen kodille, riippuen siitä, mitä metallia käytät. Metalli toimii myös sisustusesineissä: kokeile vaikkapa metallisia patsaita tai upeita kultakehyksiä! Metallin sävyjä voi hyödyntää myös kankaisissa esineissä: kullan tai hopean sävyiset sisustustyynyt tai matot eivät petä koskaan!

4. Tiilet luovat tunnelmaa – tämä on sinulle, joka haluat tuoda katulookin kotiisi
Tämä on materiaali, joka on tuttu lähinnä jenkkileffojen taiteilijoiksi halajavien halvasta New Yorkilaisesta kerrostaloasunnosta, jonka ainoana esineenä on vanha ja kulahtanut patja. Kuitenkin tiiliseinä voi toimia myös vähän modernimmassa, grunge-tyylistä lookkia hakevassa talossa. Tiili toimii niin seinässä kuin joissain esineissäkin: joitakin huoneita voi lämmittää ja somistaa aito, tiilistä vuorattu takka! Tiilistä voi myös rakentaa kaikenlaista – jotkut saattavat asuakin tiilitalossa. Vain mielikuvitus on rajana, kun lähdetään sisustamaan tiilillä, ja lopputulos voi olla upeampi kuin uskotkaan!