Erilaisia kattomateriaaleja

 

Katto on yksi talon tärkeimpiä ominaisuuksia. Se suojaa säältä ja kylmältä, mutta on myös visuaalisesti tärkeä osa talon ulkoasua. Katosta voi tehdä käytännöllisen, näyttävän tai funktionaalisen. Tähän auttavat erilaiset materiaalit.

Tiilikatto

Tiilikatto on kestävin valinta. Se on perinteinen ja helppo valinta katoksi. Tiilet tehdään perinteisesti savesta kuumentamalla, mutta nykyisin on modernejakin materiaaleja, joista valita. Tiiliä on saatavilla myös eri väreissä, vaikka perinteiset saven punertavat sävyt ovatkin ikisuosikkeja. Kattotiilille kertyy yleensä hintaa enemmän kuin monille muille vaihtoehdoille. Huomaa tiilikaton kohdalla, että rakennuksen rakenteiden on oltava riittävän vahvoja sen kannattelemiseksi.

Peltikatto

Pelti on kestävä ja kevyt materiaali kattoon. Peltiä suositaan etenkin edullisen hinnan vuoksi. Se suojaa hyvin, kestää melko pitkään eikä maksa maltaita vaikka pitäisi uusia. Peltejä saa nykyisin eri väreissä ja jopa eri kuvioilla.

Viherkatto

Viherkatto on uudelleen suosituksi noussut perinteinen katto. Se suojaa taloa tehokkaasti säältä, kestää myrskyjä ja saa talon uppoamaan ympäröivään maisemaan. Viherkaton rakentaminen on kuitenkin oma haasteensa, sillä se vaatii hieman asiantuntemusta. Katto voi olla hyvinkin painava sateiseen aikaan, joten ennen asentamista on varmistettava, että rakenteet kantavat riittävästi.